Tietosuojaseloste

Henkilötietosi ja kuinka käsittelemme niitä

Kun uskot haltuumme henkilötietojasi, meille on tärkeää, että tunnet tekeväsi sen turvallisesti. Tämä seloste selventää sinulle, kuinka keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, kun vierailet sivustollamme ja käytät palveluitamme.

Henkilötietojen käsittely tapahtuu henkilötietolain sekä EU:n 25.5.2018 alkaen sovellettavan tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Tekemällä tilauksen hyväksyt sen, että tallennamme ja käytämme tietojasi palvelumme täydentämiseksi sekä palvelukokemuksesi parantamiseksi.

Mitä tarkoitamme henkilötiedoilla?

Henkilötiedot ovat tunnistetietoja, joiden voidaan suoraan tai välillisesti osoittaa kuuluvan elävälle luonnolliselle henkilölle. Henkilötietoja ovat esimerkiksi osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Lisäksi niihin voidaan lukea asiakasnumerot, erilaiset salatut tiedot sekä sähköiset tunnistetiedot, kuten IP-osoite.

Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi?

Kun teet tilauksen Koirapuoti.com, pyydämme sinulta seuraavat tiedot: nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi. Keräämme myös tietoja toimitustavoista, mahdollisista toimituspisteistä ja IP-osoitteista. Tekemällä ostoksen kaupassamme teet kanssamme ostosopimuksen, joka toimii laillisena perustana henkilötietojesi käsittelylle. Sopimus on välttämätön, jotta pystymme täyttämään lakisääteiset velvoitteemme sekä velvollisuutemme asiakasta kohtaan, esimerkiksi maksutapahtuman ja toimituksen osalta.

Henkilökohtaisen yhteydenoton yhteydessä kerättävät tiedot

Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse tai chatissa, tallennamme meille antamasi henkilötiedot, kuten nimesi, tilausnumeron tai sähköpostiosoitteen. Teemme näin, jotta voimme vastata kysymyksiisi ja hoitaa asiaasi. Jos yhteydenottosi koskee puolestaan palautusta tai reklamaatiota, käytämme tietojasi täyttääksemme kuluttajansuojalain mukaiset velvoitteemme. Kaikki tämä perustuu Koirapuoti ja asiakkaan väliseen ostosopimukseen.

Kuinka käytämme henkilötietojasi?

Yhteisymmärryksessä asiakkaidemme palvelemiseen

Käytämme henkilötietoja asiakkaidemme tunnistamiseen, heidän tilaustensa käsittelemiseen ja lähettämiseen sekä laskutuksen ja maksutapahtumien läpiviemiseen. Säilytämme tietojasi myös siksi, että osaamme palvella sinua sinun ottaessasi yhteyttä meihin: esimerkiksi kysymyksen, palautteen tai valituksen vuoksi.

Kenen kanssa sitten jaamme henkilötietoja?

Kuljetusyhtiön

Meidän on luovutettava henkilötietojasi valitsemallesi kuljetusyhtiölle siltä osin kuin se on tilauksesi toimittamiseksi välttämätöntä.

Maksupalvelutarjoajan

Jotta voimme veloittaa ostoksista, hoitaa laskutusta ja maksuliikennettä, meidän on jaettava tarvittavat tiedot maksupalvelutarjoajamme. Koirapuoti.com on henkilötietojen vastuullinen käsittelijä, siirrämme maksujen suorittamiseen tarvittavat henkilötiedot valtuutetulle käsittelijälle Montonio Finance UAB:lle.

Viranomaisyhteistyö

Lain ja viranomaispäätösten niin edellyttäessä meidän on luovutettava asiakkaidemme henkilötietoja viranomaisille, jos viranomaiset niitä pyytävät. Näin on esimerkiksi silloin, kun Poliisi pyytää tietoja rikostutkinnan yhteydessä.

Google

Käytämme analytiikkatyökalu Google Analyticsiä kehittääksemme sisältöjämme, sivujemme rakennetta sekä navigointia sivuillamme. Analyysityökalu hyödyntää JavaScriptiä sekä evästeitä, joiden käyttö on niin ikään anonymisoitua.

Jos haluat estää selaustietojesi tallentamisen, voit poistaa evästeet käytöstä selaimesi asetuksista.

Näin pitkään säilytämme henkilötietojasi

Säilytämme henkilötietoja vain niin kauan kuin siihen on lainmukaiset edellytykset, dokumentoitu syy tai asiakassuhde on aktiivinen. Siivoamme tietokantojamme säännöllisesti, jotta saamme minimoitua epäolennaisen tiedon määrän ja tietojen säilytysajat. Lähtökohtaisesti säilytämme asiakkaidemme henkilötietoja maksimissaan kolmen vuoden ajan viimeisestä asiointitapahtumasta. Joitakin, kirjanpitolain edellyttämiä tietoja säilytetään kuitenkin kauemmin.

Näin me suojaamme henkilötietosi

Käytämme kaikkia asianmukaisia keinoja suojataksemme arvokkaat tietosi väärinkäytöksiltä, asiaankuulumattomilta tahoilta sekä katoamiselta. Niiden ihmisten lukumäärä, joilla on pääsy tietoihisi, on hyvin rajallinen. Tahot, joiden kanssa jaamme tietoja, käsittelevät tietoja meidän toimeksiannostamme ja tiukasti ohjeistuksemme mukaisesti.

Käytämme alan standardeja arkaluontoisten tietojen säilyttämiseen, prosessointiin ja liikuttamiseen mahdollisimman turvallisesti, esimerkiksi näitä ovat  SSL/TLS, PGP sekä yksisuuntainen tiivistealgoritmi.

Sinun henkilötietosi, sinun päätöksesi

Sinulla on asiakkaanamme aina oikeus pyytää Koirapuoti.com hallussa olevat tietosi katseltavaksesi sekä halutessasi pytää niiden poistamista. Jos haluat tarkastella tietojasi tai pyytää niiden poistamista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja asiakaspalvelijamme vievät mielellään asiasi eteenpäin. Huomaathan, että tietojen tarkastelu ja poistattaminen edellyttää tunnistautumista. Lopuksi saat tietosi tai vahvistuksen niiden poistamisesta ilman tarpeetonta viivytystä.

Jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseen, kuten uutiskirjemarkkinoinnin tapauksessa, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi. Tämä onnistuu peruuttamislinkin avulla, jollainen löytyy kaikista lähettämistämme uutiskirjeistä.

Jos tietosi on virheellisiä, vajavaisia tai epäolennaisia, sinulla on oikeus pyytää niiden oikaisemista, täydentämistä tai poistamista. Sinulla on myös oikeus vaatia vahingonkorvausta, mikäli henkilötietojesi käsittely ei ole lain mukaista.

Niitä tietoja, joiden säilyttämiseen on lakisääteinen velvollisuus, emme pysty poistamaan. Lisäksi meidän säilytettävä sellaiset tiedot, joita tarvitsemme täyttääksemme velvollisuutemme asiakasta kohtaan esimerkiksi tuotepalautus- ja reklamaatiotapauksissa.

Meille on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi ja arvokkaat tietosi turvatuiksi. Suojaamme tinkimättä yksityisyyttäsi ja käsittelemme tietojasi asianmukaisesti ja kunnioituksella. Mikäli kuitenkin uskot, että käsittelemme henkilötietojasi väärin, voit aina ottaa yhteyttä meihin asian selvittämiseksi.