Ale!

Pihavahti koiralle d-fence 101

160,00 

Sopii sekä isoille että myös pienille koirille alkaen 4 kuukauden iästä

Vesitiivis 8-asteinen kaulapanta

Johdon enimmäispituus 1200m (90.000m2)

Osasto:

Kuvaus

Miten pihavahti toimii, siitä voi lukea alempaa.

Tuotteen ostaneiden kommentteja löydät tästä.

8 eri korjausimpulssitason kaulapannan ansiosta tämä pihavahti sopii sekä isolle, vaikeasti tottelevalle että myös pienelle koiralle.

Varoitusalueen ja korjausimpulssialueen leveys on mahdollista säätää erikseen. Koiran ei ole mahdollista kuluttaa paristoa tyhjäksi istumalla varoitusalueella.

Nämä ominaisuudet ovat Dogtrace-pihavahdin edut muiden valmistajien tuotteisiin nähden.

Suurin mahdollinen rajattava alue on 90.000m2 (1200m johtoa).

Kokonaisuuteen kuuluu:

 • 100m johtoa (0,75mm)
 • Sisätiloihin asennettava lähetin
 • Virta-adapteri
 • Kevyt vesitiivis 8-asteinen kaulapanta paristoineen (litium-ioniparisto, kesto n. 6 kuukautta. Muiden valmistajien tuotteista eroten on paristoja saatavana kohtuuhintaan hyvin varustetuista liikkeistä).
 • 12 ja 17mm kontaktit kaulapantaan (riippuen koiran turkin paksuudesta)
 • Testilamppu
 • Magneetti korjausimpulssitasojen säätöön
 • Opetusvideo CD
 • Perusteellinen käyttöohje

Koiralle sallitun liikkumisalueen rajaamisessa käytettävän johdon paksuus riippuu sen pituudesta.

 • 0,75mm:0- 400m ääriviivan osalta
 • 1mm: 0-600m ääriviivan osalta
 • 1,5mm:600-900m ääriviivan osalta
 • 2,5mm:900-1200m ääriviivan osalta

Kyseessä on tavallisesti kuparinen  1-napainen asennusjohto, jonka löydät luokasta pihavahdin tarvikkeet. Halutessasi voit ostaa johdon myös rakennustarvikeliikkeestä tai sähkötarvikekauppiaalta. Alueen rajaamiseen käy myös kuparinen kuitujohto. Mallin d-fence 101 pakettiin kuuluu 100m 0,75mm:n johtoa.

Pihavahdin on Tsekin tasavallassa tuottanut Euroopassa tunnettu valmistaja DOGtrace.

 

Pihavahti koiralle – miksi ja miten?

Pihavahti on apuväline, jota käytetään koiran liikkumisen rajoittamiseen. Tällöin ei ole tarvetta kytkeä lemmikkiä ketjuun tai rakentaa aitausta. Pihavahti on ihanteellinen väline myös esteiden alta kaivautuvien eläinten pitämiseen kotipihalla. Järjestelmän perusosat ovat radiolähettimeen liitetty aluetta rajaava johto ja eläimen kaulapantaan kiinnitetty vastaanotin. Aluetta rajaavalla johdolla erotetaan lemmikille sallittu liikkumisalue. Alueen ulkoreunan  lisäksi voi rajata myös kaikkea sen sisällä olevaa – kukkapenkit, altaat, koristepensaat jne. Liikkumisaluetta rajaava johto kiinnitetään olemassa olevaan aitaan tai kaivetaan maahan enintään 5cm syvyyteen. Suljetun ääriviivan muodostava johto liitetään radiolähettimeen, joka aiheuttaa johdon läheisyydessä lievän radiosignaalin, johon koiran kaulapantaan kiinnitetty vastaanotin reagoi. Kun koira lähestyy kiellettyä aluetta, sille annetaan äänisignaalilla viesti, ja edelleen liikkuessaan koira saa epämiellyttävän korjausimpulssin (tavallisesti muutaman kerran koulutuksen alussa). Koira oppii reagoimaan äänisignaaliin ja kääntyy  sallitulle liikkumisalueelle takaisin.

Pihavahdin käyttöönoton yhteydessä on tärkeää opettaa koiraa kuten mukana seuraavassa käyttöohjeessa on kuvattuna. Muussa tapauksessa pihavahti ei välttämättä toimi niin tehokkaasti. Koiran kouluttamiseen/opettamiseen tarvittava aika vaihtelee, sillä jokaisen koiran oppimiskyky on erilainen. Pääosa koirista oppii tuntemaan rajansa noin viikon aikana.

Foorumeista voi löytää käyttäjiä, jotka sanovat, että heillä pihavahti ei toimi. Suurella osalla tapauksista syynä on se, että opetusosa on jätetty kokonaan pois. Niinpä on erittäin tärkeää, että opetusprosessia ei jätetä huomiotta.

Asennusvideo: