Ale!

Koiran sähköaita d-fence 1001

150,00 

Tuote sopii sekä pienille että myös isoille koirille 4 kuukauden iästä alkaen

Vesitiivis 8 voimakkuusasteen kaulapanta

Johdon enimmäispituus 1200m  (mahdollista rajata 90.000m2)

Osasto:

Kuvaus

Siitä, miten koiran sähköaita toimii, voi lukea alempaa.

Tuotteen ostaneiden palautetta löydät tästä.

Tämä koiran sähköaita sopii 8 eri korjausimpulssitasoisen kaulapantansa ansiosta heikosti totteleville isoille ja myös pienille koirille, sillä sen korjausimpulssin voimakkuutta voi säätää koiran koon ja luonteen mukaisesti.

Korjausimpulssi- ja varoitusaluetta on mahdollista säätää toisistaan riippumatta. Lisäksi laitteessa on toiminto, joka ei anna koiran kuluttaa paristoa tyhjäksi varoitusalueella istumalla (tätä toimintoa ei monien muiden valmistajien laitteissa ole).

Rajattavan alueen enimmäispinta-ala on 90.000m2 (1200m johtoa).

Kokonaisuuteen kuuluu:

 • Sisätiloihin asennettava lähetin
 • Virta-adapteri
 • Vesitiivis 8 voimakkuusasteen kaulapanta + paristo (litium-ioniparisto, pariston kesto n. 6 kuukautta. Muiden valmistajien tuotteista eroten voi paristoja ostaa hyvin varustetuista kaupoista kohtuulliseen hintaan).
 • 12 ja 17mm:n kontaktit kaulapantaan (koiran turkin paksuuden mukaan)
 • Testilamppu
 • Magneetti kaulapannan säätöön
 • Opetusvideolevy
 • Käyttöohje

Malli d-fence 1001 eroaa mallista d-fence 101 vain sikäli, että toimitukseen ei kuulu 100m johtoa. Kyseessä on täysin tavallinen 1-napainen kuparijohto, jota voi ostaa metritavarana sähkötarvikekauppiaalta tai rakennustarvikeliikkeestä. Siten voi säästää kustannuksia. Jos haluat ostaa kaiken kerralla samasta paikasta, löydät sopivan johdon luokasta sähköaitojen tarvikkeet.

Koiran liikkumiseen tarkoitetun alueen rajaamisessa käytettävän rajajohdon paksuus riippuu sen pituudesta.

 • 0,75mm:0- 400m ääriviivan osalta
 • 1mm: 400-600m ääriviivan osalta
 • 1,5mm:600-900m ääriviivan osalta
 • 2,5mm:900-1200m ääriviivan osalta

Koiran sähköaita – miksi ja kuinka?

Koiran sähköaita on laite, joka mahdollistaa eläimen liikkumisen ilman, että se kytkettäisiin ketjuun tai suljettaisiin häkkiin. Näin koira saa vapaasti liikkua piha-alueella. Toisinaan koiran hallintaan ei riitä korkeakaan aita, sillä sen alta on mahdollista kaivautua tai löytää jokin muu ulospääsy. Laitetta voi käyttää myös siellä, missä raja-aitaa ei lainkaan ole. Sähköaidan asentaminen on huomattavasti edullisempaa ja nopeampaa kuin tavallisen aidan rakentaminen. Järjestelmän pääosat ovat vastaanotin, radiolähetin ja maa-aluetta rajaava johto. Johdolla rajataan sallittu liikkumisalue.

Laite tarjoaa myös mahdollisuuden suojata alueella olevia kohteita kuten kukkapenkkejä, kasvimaata tai allasta. Johto asennetaan olemassa olevaan aitaan tai kaivetaan enintään 5cm syvyydelle maahan. Suljetun ääriviivan muodostava johto liitetään lähettimeen. Lähetin aiheuttaa johdon luona heikon radiosignaalin. Vastaanotin, joka kiinnitetään koiran kaulaan, reagoi radiosignaaliin ja antaa lemmikille äänellä viestin, että se on sallitun liikkumisalueen rajalla. Jos koira ei välitä äänimerkistä ja liikkuu eteenpäin, se saa epämiellyttävän impulssin (yleensä tämä tapahtuu muutaman kerran koulutuksen alussa). Koira yhdistää äänimerkin ja epämiellyttävän impulssin ja alkaa jatkossa välttää sitä (jää sallitulle liikkumisalueelle).

Jotta koiran sähköaita toimisi varmasti, tulee aidan asentamisen jälkeen lemmikkiä harjoituttaa siihen. Opettamiseen kuluva aika on jokaisen eläimen osalta erilainen. Keskimääräinen koulutusaika on 1-2 viikkoa. Internetistä voi löytää kommentteja, joissa sanotaan, että kommentoijalla tämä järjestelmä ei tuonut toivottua vaikutusta. Lähes aina syynä on vähäinen tai kokonaan antamatta jätetty koulutus. Siten on erittäin tärkeää, ettei opetusta jätetä ohjelmasta pois.

Asennusvideo: